Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ο Χαιρετισμός του Αντιπροέδρου του Συνδέσμου στην Ημερίδα της 14ης/5ου/2011



OI ΦIΛOI TOY EΛΛHNIKOY ANOIKTOY ΠANEΠIΣTHMIOY
KAI TOY ANOIKTOY ΠANEΠIΣTHMIOY KYΠPOY
Kαλυψούς 15, Διαμ. 202, Aκρόπολη, Λευκωσία 2014, Tηλ. 99053060 , 22250965
http://www.oifiloieapapk.blogspot.com



Λευκωσία , 14/05/2011



ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 14/5/2011 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΚΑΙ ΤΟΥ
ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ»
Δρ Παπαγεωργίου Άγγελο


Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
Φίλοι και Φίλες
Κυρίες και κύριοι

Κατ΄ αρχάς θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας, που αποδέχθηκαν να είναι ομιλητές στην Ημερίδα. Τον καθηγητή. Σπύρο Αμούργη, Αρχιτέκτονα-Πολεοδόμο, Ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Πολιτείας της Καλιφόρνιας, Πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας για την Ανώτατη Εκπαίδευση και τέως αντιπρόεδρο της ΔΕ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, τον Ειδικό Επιστήμονα Δρα Βασίλειο Γέρο Φυσικό, Στέλεχος διαχείρισης ΕΥΔΕ - ΕΤΑΚ του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων της Ελλάδας, τον Νίκο Χατζηνικολάου Mηχανολόγο Μηχανικό, Λειτουργό Βιομηχανικών Εφαρμογών στην Υπηρεσία Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, που θα κάνει την παρουσίαση εκ μέρους του κ Σόλωνα Κασίνη ο οποίος δυστυχώς είναι στο εξωτερικό, και του Δρ. Μιχαήλ Λοϊζίδη, Χημικού Περιβαλλοντολόγου μελετητή ερευνητή ακτιβιστή .


Επίσης ευχαριστούμε θερμά την Υπηρεσία Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και τον κ. Κασίνη, προσωπικά, που αποδέχθησαν την πρόταση μας για συνδιοργάνωση της ημερίδας. Ευχαριστούμε ακόμη το ΕΤΕΚ που στήριξε την ημερίδα καθώς και τον πρόεδρο του ΕΤΕΚ κ.Ευθυβούλου που αποδέχθηκε την πρόταση μας να παρευρεθεί στην ημερίδα και να απευθύνει το δικό του χαιρετισμό.


Θέμα της ημερίδας όπως ήδη ξέρετε είναι


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΩΝ



Η ημερίδα αυτή έχει πολλαπλούς στόχους.
Κατ΄ αρχάς να αγγίξουμε το σοβαρότατο πια πρόβλημα της Ενέργειας। Και πιο ειδικά την εξοικονόμηση της μέσα από ειδικούς σχεδιασμούς. Τα ζητήματα γύρω από αυτό το θέμα είναι νομίζω γνωστά σε όλους όσους παρευρίσκονται εδώ. Δεν θα επεκταθώ. Είναι επίσης νομίζω γνωστό σε αρκετούς από εσάς ότι στα πλαίσια του Εθνικού Μεταρρυθμιστικού Προγράμματος της Κύπρου για την Στρατηγική της Ε.Ε. μέχρι το 2020 η Κύπρος, μέσα στο Κεφάλαιο Κλίμα, έθεσε σαν επί μέρους στόχους την εξοικονόμηση ενέργειας κατά 14,3% και τη μείωση των εκπομπών αερίων κατά 21%. Η σημερινή μας ημερίδα είναι φανερά επίκαιρη. (το ότι μάλλον θα γίνουμε παραγωγοί υδρογονανθράκων δεν σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσουμε τη σπατάλη. Μάλλον το αντίθετο )


Ο δεύτερος στόχος μας είναι μια έμμεση έστω πρόταση προς την νέα Διοικούσα Επιτροπή του του Ανοιχτού πανεπιστήμιου να ανοίξει το ακαδημαϊκό αυτό πεδίο। Πράγμα το οποίο θεωρούμε σαν αναγκαιότητα υπό τας σημερινάς περιστάσεις. Ας σημειωθεί, 9 χρόνια πριν, το πρώτο ΔΣ του Συνδέσμου, όταν κατέθεσε τις εισηγήσεις του στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής που αφορούσαν το νομοσχέδιο ίδρυσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου, μεταξύ των πρώτων Προγραμμάτων Σπουδών του συμπεριέλαβε και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων. Δυστυχώς η πιο πάνω εισήγηση του Συνδέσμου δεν έγινε αποδεκτή.


Μια επιπλέον στόχευση φυσικά αυτής της ημερίδας είναι η δική σας πληροφόρηση ευαισθητοποίηση και εμπλοκή γύρω από αυτό το θέμα। Θα ήμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς αν ακουστούν εδώ οι προβληματισμοί σας και οι προτάσεις σας.


Η παρουσία στην ημερίδα του ΕΤΕΚ και της Υπηρεσίας Ενέργειας διασφαλίζει ότι τουλάχιστον θα ακουστούν από τα πρέποντα ώττα।


Κλείνοντας θα ήθελα εκ μέρους του ΔΣ του Συνδέσμου να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες στην ΑΗΚ που μας παραχώρησε την αίθουσα και Ηνωμένα Τουβλοποιεία ΛΤΔ που μαζί με την Υπηρεσία Ενέργειας και την γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού επιχορήγησαν την ημερίδα αυτή.
Σας ευχαριστώ πολύ.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Η Πρόσκληση και το Πρόγραμμα της Ημερίδας της 14ης Μαιου 2011



Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ,


ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΑΙ

«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ»


σας προσκαλούν
στην Ημερίδα με θέμα


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΟΛΕΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΩΝ


Την Ημερίδα στηρίζει το ΕΤΕΚ


Εισηγητές:

• Σπύρος Αμούργης
• Βασίλειος Γέρος
• Σόλων Κασίνης
• Μιχαήλ Λοιζίδης



Σάββατο, 14 Μαΐου 2011
09.30π.μ. - 01.30μ.μ.

Αίθουσα Ηλεκτρον, Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου


χορηγοί



Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου ..................Ηνωμένα Τουβλοποιεία ΛΤΔ







Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α



09।30 – 10।00 Εγγραφή Συνέδρων
10।00 – 10।15 Επίσημη Έναρξη
Χαιρετισμοί:
....................- κ. Χρίστος Ευθυβούλου Πρόεδρος του ΕΤΕΚ
....................- κ. Άγγελος Παπαγεωργίου, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου «Οι Φίλοι του ΕΑΠ και του ΑΠΚυ»
...................- κ. Σόλων Κασίνης Διευθυντής Υπηρεσίας Ενέργειας, Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού


10.15 – 10.45 «Αρχές Βιοκλιματικού Σχεδιασμού»

Εισηγητής: Σπύρος Αμούργης
....................Aρχιτέκτων, Oμότιμος Καθηγητής CSU, Πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Ελλάδα) και τέως αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

10.45 – 11.15 « Ευρωπαική Οδηγία για την Ενεργειακή Απόδοση των κτιρίων»

Εισηγητής: Σόλων Κασίνης
....................Διευθυντής Υπηρεσίας Ενέργειας, Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού

11.15 – 11.45 «Ενεργειακός Σχεδιασμός Κτιρίων»

Εισηγητής: Δρ Βασίλειος Γέρος
....................Στέλεχος Διαχείρισης ΕΥΔΕ - ΕΤΑΚ
Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

11.45 – 12.15 Διάλειμμα

12.15 – 12.45 «Αστική όχληση( ηχορύπανση, οσμορύπανση, φωτορύπανση, θερμορύπανση) ως παράμετροι επηρεασμού της ποιότητας ζωής του πολίτη στις πόλεις»

Εισηγητής: Δρ Μιχαήλ Λοιζίδης
....................Χημικός /περιβαλλοντολόγος, Διευθυντής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ΑΚΤΗ, Κέντρο Μελετών & Έρευνας

12.45-1.30 Συζήτηση

Θα δοθεί Πιστοποιητικό παρακολούθησης της Ημερίδας
Δηλώσεις συμμετοχής : fax : 22250965

Συγχαρητήρια Επιστολή προς την Διοικούσα Επιτροπή του ΑΠΚυ, २०/४/2011

OI ΦIΛOI TOY EΛΛHNIKOY ANOIKTOY ΠANEΠIΣTHMIOY
KAI TOY ANOIKTOY ΠANEΠIΣTHMIOY KYΠपोय


Kαλυψούς 15, Διαμ. 202, Aκρόπολη, Λευκωσία 2014
http://www.oifiloieapapk.blogspot.com Tηλ. 99053060 , 22250965



Λευκωσία , 20/4/2011




Προς : Πρόεδρο και Μέλη της Νεας Διοικούσας Επιτροπής
του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου


Αγαπητοί κύριοι

Θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για τον διορισμό σας στην Διοικούσα Επιτροπή του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Θα θέλαμε επίσης να σας ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο έργο σας.
Οι Φίλοι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου και του Ανοικτού Πανεπιστήμιου Κύπρου ήταν πάντοτε ταγμένοι στην υπηρεσία των καλώς νοουμένων συμφερόντων του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και της Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, υπήρξαν πρωτοπόροι, υποστηριχτές και μεταλαμπαδευτές των ιδεωδών της Ανοικτής Εκπαίδευσης, και ταυτόχρονα αγωνίσθηκαν για να γίνει η Ανοικτή Εκπαίδευση ως Δημόσιο αγαθό πραγματικότητα στον τόπο μας. Μέσα στα πλαίσια αυτά θα έχετε την αμέριστη συμπαράσταση μας. Προσβλέπουμε στη συνεργασία μας και αναμένουμε το συντομότερο συνάντηση μαζί σας.

Με τα ειλικρινή συγχαρητήρια μας, εκ μέρους του ΔΣ


Ο Γραμματέας.............................. Ο Πρόεδρος


Χρίστος Χρίστου........................ Δρ Γεώργιος Στρατουράς