Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής


Συνάντηση αντιπροσωπείας του σωματείου <<Οι Φίλοι του ΕΑΠ και του ΑΠΚυ>> με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17/04/2015, στα γραφεία της ΔΕ, συνάντηση τριμελούς αντιπροσωπείας του ΔΣ του Σωματείου <<Οι Φίλοι του ΕΑΠ και του ΑΠΚυ>> με τον πρόεδρο της ΔΕ του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, κ. Κωνσταντίνο Χρίστου, μέσα σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΑΠΚυ όπως η παγοποίηση των θέσεων και η καθυστέρηση που παρατηρείται (διαχρονικά) στην έγκριση του προϋπολογισμού . Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τη Διασφάλιση Ποιότητας, την Προϋπηρεσιακή Παιδαγωγική Κατάρτιση και γενικότερα την κατάρτιση σε διαφόρους τομείς, καθώς και θέματα εκμαίευσης μορφωτικών αναγκών των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ενημερώθηκε ο  πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής για την έρευνα του Σωματείου σχετικά με μορφωτικές ανάγκες των κατοίκων της υπαίθρου, τα αποτελέσματα της οποίας θα κοινοποιηθούν στην ΔΕ του Ανοικτού Πανεπιστημίου σε μεταγενέστερο στάδιο.

Επίσης ο πρόεδρος της ΔΕ ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Σωματείου για το Πρόγραμμα Σπουδών για τους Εθνοφρουρούς, για τα Διαπανεπιστημιακά Προγράμματα Σπουδών που θα προσφέρει σε συνεργασία με άλλα Πανεπιστήμια όπως Τ.Ε.Π.Α.Κ. , FREDERIK, και Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τις προσπάθειες του ΑΠΚυ σε συνεργασία με το ΥΠΠ για προσέλκυση φοιτητών από το εξωτερικό . Συζητήθηκαν επίσης επόμενοι στόχοι του ΑΠΚυ όπως νέες Θεματικές.

Η αντιπροσωπεία διαβεβαίωσε τον κ. Χρίστου ότι συμμερίζεται τις προσπάθειες που γίνονται για περεταίρω ανάπτυξη του ΑΠΚυ καθώς και ότι το Σωματείο <<Οι Φίλοι του ΕΑΠ και του ΑΠΚυ>> θα συμπαρασταθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο. 
Από το Σωματείο παρευρέθηκαν:
Γιώργος Στρατουράς, Πρόεδρος
Άγγελος Παπαγεωργίου, Υπεύθυνος Συνεδρίων-Διαλέξεων
            Βασίλης Παυλίδης, Υπεύθυνος Προγραμμάτων