Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Eτήσιος Aπολογισμός του ΔΣ, Aρ. 15


OI  ΦIΛOI  TOY  EΛΛHNIKOY  ANOIKTOY  ΠANEΠIΣTHMIOY
KAI TOY ANOIKTOY ΠANEΠIΣTHMIOY KYΠPOY

Kαλυψούς 15, Διαμ. 202, Aκρόπολης, Λευκωσία 2014,  fax:22250965
           

e-mail:oifiloieapapk@gmail.com

Λευκωσία , 12/1/2017


Eτήσιος Aπολογισμός του ΔΣ,  Aρ. 15

ΓENIKH ΣYNEΛEYΣH  
της 14ης/1ου/2017

Aγαπητοί φίλοι, σας καλοσωρίζουμε στη δέκατη πέμπτη Ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας. Aπό την προηγούμενη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 29/12/2015, μέχρι σήμερα,  το ΔΣ είχε την πιο κάτω δράση:

1. Αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας τις θέσεις για σπουδές που προκήρυξε τόσο το ΕΑΠ όσο και το  ΑΠΚυ . Για το τρέχον έτος, έχουν γίνει 18 αναρτήσεις. H ιστοσελίδα του Σωματείου αριθμεί 10200 επισκέψεις. Από αυτές το 33% είναι επισκέψεις από Κύπρο, το 30% από Ελλάδα, 11% από Γερμανία, 10% από ΗΠΑ και το υπόλοιπο 16% από αρκετές άλλες χώρες όπως Ρωσία, Η.Β.,  Γαλλία, Ισραήλ, Ουκρανία.  

2. Αποστείλαμε στον Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, στον πρόεδρο της ΔΕ του ΑΠΚυ και στην Επίτροπο Περιβάλλοντος επιστολή για συνδιοργάνωση ημερίδας με θέμα την προσφορά νέων προγραμμάτων σπουδών από το ΑΠΚυ στην οποία θα παρουσιάζαμε την έρευνα του Σωματείου. Από τον Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας πήραμε αρνητική απάντηση, ενώ από τον πρόεδρο της ΔΕ του ΑΠΚυ και την Επίτροπο Περιβάλλοντος λάβαμε θετική απάντηση.

3. Στις 5/11/2016 στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΗΚ συνδιοργανώσαμε με το ΑΠΚυ και το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος ημερίδα με θέμα <<Οι Προοπτικές ενός Ανοικτού Πανεπιστημίου>> όπου μεταξύ άλλων στην ημερίδα παρουσιάστηκε η έρευνα του Σωματείου που είχε ως δείγμα τα άτομα της υπαίθρου από τον Πρόεδρο και τον Υπεύθυνο Έρευνας του Σωματείου. Στην ημερίδα ομιλητές, επίσης, ήταν ο κ. Χριστόφορος Χριστοδουλίδης Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών του ΑΠΚυ, ο κ. Φίλιππος Δρουσιώτης, Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού και ο κ. Μάριος Ευθυμίου, Λειτουργός του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος. Την ημερίδα μεταξύ άλλων χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και διαβάστηκε χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κ. Καδή.

4. Παραδώσαμε στο τέλος της ημερίδας της 5/11/2016 την έρευνα του Σωματείου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο με την ευχή το Ανοικτό Πανεπιστήμιο να συμπεριλάβει στα προγράμματα σπουδών του προγράμματα που επιθυμούν τα άτομα της υπαίθρου.

5 Σε συνάντηση που είχαμε με τον υπεύθυνο των εκδηλώσεων του ΑΠΚυ αποφασίσαμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, π.χ. Αιμοδοσία, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2016 στα γραφεία της ΔΕ του ΑΠΚυ.   

6. Το Σωματείο εκπροσωπήθηκε στην τελετή αποφοίτησης του ΑΠΚυ από το μέλος του ΔΣ κ. Βασίλη Παυλίδη.

7.Αποστείλαμε ευχαριστήριο επιστολή στην ΑΗΚ για την παραχώρηση της αίθουσας Ήλεκτρον για τις ανάγκες της Ημερίδας

8. Αποφασίσθηκε να επαναφέρουμε το αίτημά μας για την προϋπηρεσιακή κατάρτιση των υποψήφιων εκπαιδευτικών και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών από το ΑΠΚυ. 

9. Κατά τη χρονιά 2016 εγγράφηκαν  στο Σωματείο τρία νέα μέλη.
                                                 
                                                                Eκ μέρους του ΔΣ
Η  Γραμματέας                                      O Πρόεδρος

           

Άννα Λάμπρου                                      Δρ  Γεώργιος  Στρατουράς



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου