Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Χαιρετισμός Ημερίδας 28ης/04/2018 από τον πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ Δρ Γιάννο Σωκράτους


  Σύντομος Χαιρετισμός  του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ σε Συνέδριο που διοργανώνουν η ΟΕΛΜΕΚ, Οι Φίλοι του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και του ΕΑΠ και ο Σύνδεσμος ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ, με θέμα: Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης και δια βίου Εκπαίδευση


Έντιμε κ. Πρόεδρε του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών,
Αξιότιμε κ. Πρώτε Λειτουργέ Εκπαίδευσης,
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες,


Με την ιδιότητα του Προέδρου της ΟΕΛΜΕΚ επιτρέψτε μου να σας καλωσορίσω στο οίκημα της ΟΕΛΜΕΚ, στο σπίτι των Εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν και υπηρετούν με αφοσίωση τη Μέση Δημόσια Εκπαίδευση της Κύπρου, και που σήμερα θα φιλοξενήσει τις εργασίες μιας εξόχως ενδιαφέρουσας ημερίδας με θέμα τα  Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης και τη δια Βίου Εκπαίδευση. 
Ως ΟΕΛΜΕΚ, μια Οργάνωση με συνδικαλιστικό, αλλά ταυτόχρονα και εκπαιδευτικό προσανατολισμό, δε θα μπορούσαμε να αρνηθούμε την πρόσκληση - πρόκληση του αγαπητού φίλου Γεώργιου Στρατουρά, να συνδιοργανώσουμε από κοινού με τον ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ τη σημερινή ημερίδα.
Η ευρύτερη μάλιστα συγκυρία και οι συζητήσεις των προηγούμενων εβδομάδων σε σχέση με τους Εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα ΚΙΕ, ευνοεί, κατά την άποψή μου μια ευρύτερη συζήτηση γύρω από τον θεσμό των ΚΙΕ, και ειδικότερα γύρω από τον ρόλο και την αποστολή του  εν λόγω θεσμού στη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία του 21ου αι.. Και ασφαλώς αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από την ανάγκη για δια βίου Εκπαίδευση των Πολιτών της νέας εποχής, όπως αυτή ανοίγεται μπροστά μας. Μιας εποχής απαιτητικής, καθώς οι διεθνείς εξελίξεις στον οικονομικό, τεχνολογικό, κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα καθιστούν αναγκαία για ολοένα και περισσότερους ενηλίκους την απόκτηση ποικίλων γνώσεων και δεξιοτήτων, προσαρμοσμένων στις συντελούμενες αλλαγές.
Χωρίς αμφιβολία, για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής, χρειάζεται να έχεις ποικίλα και αλληλοσυνδεόμενα προσόντα, που πρέπει να ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη για συνεχιζόμενη εκπαίδευση, η οποία θα βοηθήσει όλους μας να αποκτήσουμε γνώσεις, να αναπτύξουμε δεξιότητες, να διευρύνουμε τις προοπτικές μας στην αγορά εργασίας αλλά ταυτόχρονα θα συμβάλλει και στην προσωπική μας ικανοποίηση.
Ως ΟΕΛΜΕΚ δε θα μπορούσαμε παρά να προκρίνουμε και να στηρίξουμε την πιο πάνω αναγκαιότητα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η σημερινή ημερίδα θα μπορούσε να αποτελέσει πεδίο γόνιμου προβληματισμού γύρω από αυτά τα ζητήματα, και μια ευκαιρία για αναστοχασμό.  
Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να συγχαρώ την Οργανωτική Επιτροπή για την άψογη διοργάνωση και να ευχηθώ κάθε επιτυχία στις εργασίες της σημερινής ημερίδας.

Να είστε καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου