Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ο χαιρετισμός του προέδρου του Συνδέσμου στην ημερίδα της 5ης Μαίου 2012



OI  ΦIΛOI  TOY  EΛΛHNIKOY  ANOIKTOY  ΠANEΠIΣTHMIOY
KAI TOY ANOIKTOY ΠANEΠIΣTHMIOY KYΠPOY

Kαλυψούς 15, Διαμ. 202,  Aκρόπολη, Λευκωσία 2014,  Tηλ. 99053060 , 22250965



                                                      Λευκωσία , 05/05/2012


ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 05/05/2012 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΚΑΙ ΤΟΥ
ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ»
 Δρ Γεώργιο Στρατουρά



Κυρία Παναγιώτου

Κύριε Yπουργέ Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος

Κύριε Βουλευτή

Κυρία Διευθύντρια του Τμήματος Γεωργίας

Κύριοι Εκπρόσωποι της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας

Mr Marco schlueter

Κύριε πρόεδρε της Παγκύπριας Ένωσης Γεωπόνων

Κυριε Γ Γ του Παναγροτικού Συνδέσμου

Κύριε Σολομού

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Φίλοι και Φίλες

Κυρίες και κύριοι



Κατ΄ αρχήν θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τους  εκλεκτούς προσκελημένους  μας, στον  Λέκτορα του ΤΕΠΑΚ κ. Μενέλαο Σταυρινίδη, στον Δρα Μιχάλη Ομήρου Λειτουργό Γεωργικών Ερευνών του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών, στον κ. Αντρέα Σελεάρη, Ανώτερο Λειτουργό του Τμήματος Γεωργίας  και στον κ. Θουκή Γεωργίου, Λειτουργό Γεωργίας Α του Τμήματος Γεωργίας που αποδέχθηκαν να είναι ομιλητές στην Ημερίδα με θέμα:



ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ


Επίσης ευχαριστούμε θερμά τους βιοκαλλιεργητές και συγκεκριμένα, την κα Ιώαννα Παναγιώτου Γενική Γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών που συγκαταλέγετε μέσα στους πρωτοπόρους της βιολογικής καλλιέργειας οινοποιήσιμων αμπελιών, τον κ. Βασίλη Κυπριανού, τον κ. Γιώργο Παστελλά, και τον κ. Λουκά Γεωργίου που αποδέχθηκαν να παρεβρεθούν στην ημερίδα και να μας παρουσιάσουν τις εμπειρίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη Βιολογική Γεωργία.
Ευχαριστούμε θερμά επίσης τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλή Αλετράρη, που αποδέχθηκε την πρόταση του Συνδέσμου μας να θέσει υπό την αιγίδα του την ημερίδα και ταυτόχρονα να παρεβρεθεί στην ημερίδα, να απευθύνει το δικό του χαιρετισμό και να κηρύξει την έναρξη της Ημερίδας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του Ευρωπαικού Τμήματος της ΙFOAM  Marco schlueter που σήμερα βρίσκεται μαζί μας και θα απευθύνει τον δικό του χαιρετισμό.

Επίσης θερμά ευχαριστούμε την Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου και το Τμήμα Γεωργίας  του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος που αποδέχθηκαν την πρόταση μας για συνδιοργάνωση της Ημερίδας. Επίσης, εκ μέρους του ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζω τις θερμές μας ευχαριστίες στην ΑΗΚ που μας παραχώρησε την αίθουσα, καθώς και στην Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα και τα Φυτώρια Σολομού για τις χορηγίες τους.

Τον Απρίλιο του 2012 ο Σύνδεσμος μας συμπλήρωσε 10 χρόνια ζωής, προϋπήρξε του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, σύμβαλε στην διαμόρφωση του νόμου που αφορούσε την ίδρυση του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια ο Σύνδεσμος μας πρόβαλε και διάδωσε και ταυτόχρονα υπερασπίσθηκε τα ιδεώδη της Ανοικτής Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με αυτά, η μόρφωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων και θα πρέπει να μπορούν να την απολαμβάνουν όποτε την ζητήσουν. Για αυτό και η Πολιτεία για να κάνει πράξη αυτό το πανανθρώπινο δικαίωμα έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών της στο εκπαιδευτικό της σύστημα. Ταυτόχρονα, ο κάθε σπουδαστής έχει το δικαίωμα να καθορίζει ο ίδιος τον τόπο, το χρόνο και τον ρυθμό με τον οποίο μπορεί να μελετά, αλλά και το δικαίωμα να καθορίζει ο ίδιος τόσο το περιεχόμενο των σπουδών του όσο και επίπεδο των σπουδών του. Χαιρόμαστε που η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Ανοικτού Πανεπιστημίου τροποποίησε επί το καλύτερο τον τρόπο εισδοχής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από τις θέσεις που μπορεί να προσφέρει το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, όμως προς την κατεύθυνση αυτή έχει και άλλα πολλά να γίνουν. Η ραχοκοκαλιά κάθε Ανοικτού Πανεπιστημίου είναι οι αυτοτελείς Θεματικές Ενότητες, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Το ΔΣ του Συνδέσμου μετά από απόφαση του ζήτησε από την νέα Διοικούσα Επιτροπή το 2011 την προσφορά αυτοτελούς προπτυχιακής Θεματικής Ενότητας στις Βιοκαλλιέργειες. Όπως γνωρίζεται οι βιολογικές καλλιέργειες σέβονται το γεωργικό οικοσύστημα  και παράγουν τρόφιμα ψηλής ποιότητας, περισσότερα όμως για αυτό το θέμα θα μας πουν οι εκλεκτοί ομιλητές μας. Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι το Ανοικτό Πανεπιστήμιο για να κάνει πράξη τις Αρχές της Ανοικτής Εκπαίδευσης πρέπει να ανοίξει τους ορίζοντες του και να δώσει περισσότερες εκπαιδευτικές ευκαιρίες, σε όλους τους πολίτες, που μεταξύ αυτών βρίσκονται και οι άνθρωποι της υπαίθρου. Θα χαρούμε ιδιαίτερα αν η εισήγηση μας προς την Διοικούσα Επιτροπή  για προσφορά  Θεματικής Ενότητας στις βιοκαλλιέργειες γίνει πραγματικότητα.

Η ημερίδα αυτή πραγματοποιείται μετά από απόφαση του ΔΣ στα πλαίσια των δεκάχρονων του Συνδέσμου, ελπίζουμε να βρούμε χορηγούς για να εκδόσουμε και τους ετήσιους απολογισμούς των Διοικητικών Συμβουλίων των δέκα χρόνων που είναι άρρηκτα δεμένοι με την ιστορία της Ανοικτής Εκπαίδευσης στην Κύπρο, υλοποιώντας έτσι ακόμη μια απόφαση του ΔΣ.

Τέλος θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τον Υπουργό Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, κ. Σοφοκλή Αλετράρη να μεταφέρει την εισήγηση μας στο Υπουργικό Συμβούλιο για προσφορά βιολογικών γευμάτων στους υψηλούς επισκέπτες μας κατά την διάρκεια της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαική Ένωση.

Σας ευχαριστώ πολύ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου