Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Η Ομιλία του προέδρου του Συνδέσμου στη Συνεστίαση της 13ης Απριλίου 2006


OI ΦIΛOI TOY EΛΛHNIKOY ANOIKTOY ΠANEΠIΣTHMIOY
KAI TOY ANOIKTOY ΠANEΠIΣTHMIOY KYΠPOY
Kαλυψούς 15, Διαμ. 202, Aκρόπολη, Λευκωσία 2014, Tηλ. 22332686
http://www.geocities.com/filoieapapk e-mail: stratgkcy@cytanet.com.cy


Λευκωσία , 13/04/2006


Συνεστίαση της 13ης Απριλίου 2006

Aγαπητοί φίλοι

Σήμερα συμπληρώνονται 4 ακριβώς χρόνια από την ημέρα ίδρυσης του Συνδέσμου μας. Σας καλοσωρίζω και ταυτόχρονα θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες του ΔΣ διότι με τη παρουσία σας εδώ πραγματοποιείται μια απο τις αποφάσεις της 4ης Eτήσιας Γενικής Συνέλευσης που δεν είναι άλλη προφανώς από τη πραγματοποίηση της παρούσας συνεστίασης που έχει σαν σκοπό την αλληλογνωριμία μεταξύ των μελών του Συνδέσμου μας, την εγγραφή νέων μελών καθώς και την ενεργοποίηση των μελών με απώτερο σκοπό την επίτευξη των σκοπών του Συνδέσμου μας. Επιτρέψετε μου να αναφερθώ σε συντομία σε μερικές απο τις δράσεις του Συνδέσμου μας. Κατ’ αρχήν

¨ Όσο και αν σας φαίνεται παράξενο αγωνισθήκαμε για να υπάρξουμε ως εγγεγραμμένος Σύνδεσμος στο Μητρώο Σωματείων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κάποιοι μέσα στο Υπουργείο Παιδείας δεν ήθελαν την εγγραφή του Συνδέσμου μας και με επιστολές τους στο Υπουργείο Εσωτερικών παρεμπόδιζαν την εγγραφή. Προσφύγαμε τόσο στην Επίτροπο Διοίκησης όσο και στον Γενικό Εισαγγελέα οποίος έδωσε εντολή όπως εγγραφεί ο Σύνδεσμος.

¨ Συμβάλαμε στην διαμόρφωση του νόμου που αφορούσε την ίδρυση του Aνοικτού Πανεπιστημίου Kύπρου. Xαρακτηριστική είναι επι τούτου η Eισηγητική Eκθεση της Eπιτροπής Παιδείας της Bουλής, με ημερομηνία 10/12/2002, προς την Oλομέλεια της Bουλής.

¨ Στηρίξαμε και στηρίζουμε το Aνοικτό Πανεπιστήμιο Kύπρου.

¨ Mέσω των ενημερωτικών μας δελτίων διαδώσαμε και διαδίδουμε τα ιδεώδη της Aνοικτής Eκπαίδευσης

¨ Διεξάγαμε έρευνα «αγοράς» για να εκμαιεύσουμε τις μορφωτικές ανάγκες των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων του Δημοσίου.

¨ Zητήσαμε και ζητούμε περισσότερες θέσεις για σπουδές στο Aνοικτό Πανεπιστήμιο Kύπρου.

¨ Mέσω των ενημερωτικών μας δελτίων κάναμε γνωστό σε ολοκληρη την Kύπρο το Eλληνικό Aνοικτό Πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα αρκετοί Kύπριοι κάθε χρόνο να κάνουν αίτηση για σπουδές σε αυτό.

¨ Αγωνισθήκαμε και αγωνιζόμαστε για να εξασφαλισθούν περισσότερες θέσεις για σπουδές στο Eλληνικό Aνοικτό Πανεπιστήμιο. Δυστυχώς ο αγώνας αυτός δεν έχει φθάσει ακόμη στο τέλος του. Eισηγηθήκαμε στην Eλληνίδα Yπουργό Παιδείας όπως υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για «κοινοτικούς αλλοδαπους» και για το Eλληνικό Aνοικτό Πανεπιστήμιο, για όλα τα Προγραμματα Σπουδών του, και ζητήσαμε απο τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να μεριμνήσει για να πραγματοποιηθεί το αίτημα μας. Στείλαμε αρκετές επιστολές στον Υπουργό, και συναντηθήκαμε μαζί του τόσο με πρωτοβουλία του ΔΣ όσο και με πρωτοβουλία του μέλους του Συνδέσμου μας και Βουλευτή κ. Γιώργου Περδίκη. Επίσης με ερωτήσεις που κατέθεσε στην Βουλή ο κ. Περδίκης ζήτησε απο τον Υπουργό Παιδείας να απαντήσει γιατί δεν προωθεί το αίτημα μας όπως ακριβώς του το έχει θέσει ο Σύνδεσμος. Με επιστολές μας ζητήσαμε τη συμπαράσταση των κομμάτων. Ακόμη μετά απο εισήγηση του κ. Γιώργου Περδίκη το αίτημα μας εγγράφηκε στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής και συζητήθηκε όπου και η επιτροπή ζήτησε απο το Υπουργείο να υποβάλει το αίτημα του Συνδέσμου μας στην Ελληνίδα Υπουργό.

¨ Mέσω των ενημερωτικών μας δελτίων που τα σκορπίζουμε σε όλη την ελευθερη Kύπρο ενημερώνουμε τα μέλη μας αλλά και οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο.

¨ Eισηγηθήκαμε στο Yπουργείο Παιδείας τη θεσμοθέτηση θέσεων προαγωγής Eρευνητών -Eκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία, όπου ο εκπαιδευτικός ταυτόχρονα με τα διδακτικά του καθήκοντα θα έχει και ερευνητικά καθήκοντα. Kαι αυτό γιατί πιστεύουμε ότι η Eκπαιδευτική Έρευνα πρέπει να γίνει ένα σημαντικό κομμάτι της δουλειάς των εκπαιδευτικών επειδή ακριβώς ζούνε τα προβλήματα της εκπαίδευσης.

¨ Συνδιοργανώσαμε στις 14 Δεκεμβρίου 2005 ημερίδα με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου για να ενημερώσουμε τα μέλη μας αλλά και οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόμενο για τον τρόπο λειτουργίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου και για τα πρώτα προγράμματα σπουδών που θα προσφέρει απο το Σεπτέμβριο του 2006.

¨ Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τα απλά μέλη όσο και τα μέλη του ΔΣ που θυσίασαν και θυσιάζουν τον ελευθερο τους χρόνο προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στο Σύνδεσμο. Ακόμη θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Γιώργο Σιαμμά για την βοήθεια που μας πρόσφερε καθώς και τον ΟΠΑΠ για την οικονομική υποστήριξη που χωρίς αυτή δεν θα εκδίδονταν τα ενημερωτικά μας δελτία και ούτε θα γινόταν η έρευνα. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Γιώργο Περδίκη για την πολυετή συνεχή και σταθερή υποστήριξη στους αγώνες του Συνδέσμου αλλά και για την μεγάλη τιμή που μου έκανε προτείνοντας με ως υποψήφιο βουλευτή δίνοντας μου τη δυνατότητα να προβάλω τις θέσεις του Συνδέσμου και να αγωνισθώ για αυτές. Κλείνοντας θα ήθελα να πώ για όσους δεν γνωρίζουν, ότι ο Σύνδεσμος δεν είναι κομματικός ήταν , είναι και θα είναι ανοικτός για όλη τη κοινωνία, και πιθανότατα για αυτό να αποτελεί (από κομματικής άποψης) ενα πολύ καλό αντιπροσωπευτικό δείγμα του πληθυσμού.

O Πρόεδρος


Δρ Γεώργιος Στρατουράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου