Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Eπιστολή προς τον πρόεδρο της ΔΕ του ΑΠΚυ, 21/02/2007


OI ΦIΛOI TOY EΛΛHNIKOY ANOIKTOY ΠANEΠIΣTHMIOY
KAI TOY ANOIKTOY ΠANEΠIΣTHMIOY KYΠPOY

Kαλυψούς 15, Διαμ. 202, Aκρόπολη, Λευκωσία 2014, Tηλ. 99053060 , 22332686
http://www.geocities.com/filoieapapk e-mail: stratgkcy@cytanet.com.cy


Λευκωσία , 21/2/2007


Προς τον Πρόεδρο της ΔΕ του ΑΠΚυ
κ. Πάνο Ραζή
και τα μέλη της ΔΕ

Aγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Εχουμε λάβει γνώση της προκήρυξης για τα μέλη του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ) για το Ακαδημα·ι·κό έτος 2007-2008 στα Προγράμματα Σπουδών, Σπουδές στην Εκπαίδευση, Διοίκηση Μονάδων Υγείας, Ειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα, Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό και έχουμε διαπιστώσει ότι στη προκήρυξη και συγκεκριμένα στη παράγραφο 1. Προσόντα – Πρόσληψη δεν αναφέρεται το εδάφιο 6(α) του άρθρου 18 του Νόμου Ν. 234(Ι)/2002 όπως αυτό έχει στο πιο πάνω Νόμο. Το πιο πάνω εδάφιο του Νόμου είναι απόλυτα σαφές, τα άτομα που θα προσληφθούν ως μέλη ΣΕΠ πρέπει να έχουν εμπειρία και προσόντα στην Ανοικτή και εξ αποστάσεως Εκπαίδευση. Γεγονός για το οποίο δεν γίνεται καμία αναφορά στη προκήρυξη. Ας σημειωθεί τα προσόντα στην Ανοικτή και εξ αποστάσεως Εκπαίδευση αποκτούνται μόνο με σπουδές στο γνωστικό αντικείμενο που λέγεται Ανοικτή και εξ αποστάσεως Εκπαίδευση . Για αυτό σας παρακαλούμε όπως γίνει σχετική διόρθωση και επαναπροκηρυχθούν οι θέσεις όπως ακριβώς είναι διατυπωμένο το εδάφιο 6(α) στο Νόμο, το οποίο ας σημειωθεί αποτελείται απο 11 γραμμές.

Ας σημειωθεί ακόμη, από τη μελέτη των βιογραφικών σημειωμάτων που βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Ανοικτού Πανεπιστημίου έχουμε διαπιστώσει ότι, πάρα πολλά μέλη (σχεδόν όλα), τόσο του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού όσο και του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ) που προσλήφθησαν την προηγούμενη χρονιά δεν πληρούν τη βασική προυπόθεση του Νόμου, ότι δηλαδή το πιο πάνω προσωπικό πρέπει πριν την πρόσληψη του να έχει εμπειρία και προσόντα στην Ανοικτή και εξ αποστάσεως Εκπαίδευση. Για αυτό θα πρέπει να υποδειχθεί στους εκλέκτορες ή στα μέλη του Διδακτικού Προσωπικού που θα επιλέξουν το προσωπικό να μην παραβιάζουν την Νομοθεσία. Θεωρούμε αυτό ως πρώτιστο καθήκον της Διοικούσας Επιτροπής αφού η Διοικούσα Επιτροπή σύμφωνα με το εδάφιο 2 του άρθρου 32 του Νόμου Ν. 234(Ι)/2002 ασκεί και τα καθήκοντα του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου και συνεπώς επικυρώνει τους διορισμούς.

Ακόμη με αφορμή την επιστολή μας αυτή, σας παρακαλούμε όπως, ελέξετε και προσδιορίσετε πόσα και ποιά από τα μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) και του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΣΕΠ), που προσλήφθησαν την προηγούμενη χρονιά, δεν είχαν εμπειρία και προσόντα στην Ανοικτή και εξ αποστάσεως Εκπαίδευση πριν την πρόσληψη τους. Τόσο το εδάφιο 6(α) όσο και το εδάφιο 2(β) του άρθρου 18 του Νόμου Ν. 234(Ι)/2002 που αναφέρει ότι “Καθοριστικά κριτήρια για την επιλογή των μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού αποτελούν η εμπειρία και τα προσόντα στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση” είναι διατυπωμένα με πολύ μεγάλη σαφήνεια στο Νόμο.

Περιμένουμε την απάντηση σας επί όλων των θεμάτων που έχουν θιγεί στη παρούσα επιστολή μας.


Eκ μέρους του ΔΣ
H Γραμματέας O Πρόεδρος



Κάτια Ασιήκαλη Δρ Γεώργιος Στρατουράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου