Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Ο χαιρετισμός του προέδρου του Συνδέσμου στην Ημερίδα, Εκπαίδευση Ενηλίκων, 5/11/2008


OI ΦIΛOI TOY EΛΛHNIKOY ANOIKTOY ΠANEΠIΣTHMIOY
KAI TOY ANOIKTOY ΠANEΠIΣTHMIOY KYΠPOY
Kαλυψούς 15, Διαμ. 202, Aκρόπολη, Λευκωσία 2014, Tηλ. 99053060 , 22332686
http://www.geocities.com/filoieapapk1 e-mail: stratgkcy@cytanet.com.cy

Λευκωσία , 05/11/2008

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 05/11/2008 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ
ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ»
Δρ Γεώργιο Στρατουρά


Κύριε Διευθυντή της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης
Κύριοι Βουλευταί
Aγαπητοί Καθηγητές
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
Φίλοι και Φίλες
Κυρίες και κύριοι

Κατ΄ αρχήν θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τους εκλεκτούς ομιλητές, τον κ. Αλέξη Κόκκο, Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και Καθηγητή της Εκπαίδευσης Ενηλίκων, τον κ. Γιώργο Μαυρογιώργο Καθηγητή στο Πανεπιστημιο Ιωαννίνων, ΣΕΠ στο ΕΑΠ, Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΥΠΠ και μέλος του Συνδέσμου μας, τον κ. Γιώργο Τσιάκαλο Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Μέλος της Επιτροπής για την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση και Προεδρου της Επιτροπής για τα Αναλυτικά Προγράμματα του ΥΠΠ και τον κ. Κυριάκο Πιλλά, Διευθυντή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, που αποδέχθηκαν να είναι ομιλητές στην Ημερίδα με θέμα:


Εκπαίδευση Ενηλίκων: Αναγκαιότητα και Σύγχρονες τάσεις στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, Εκπαίδευση Ενηλίκων και επιμόρφωση εκπαιδευτικών


Επίσης ευχαριστούμε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Αντρέα Δημητρίου που αποδέχθηκε την πρόταση μας να παρευρεθεί στην ημερίδα και να απευθύνει το δικό του χαιρετισμό. Λόγω άλλων υποχρεώσεων του το χαιρετισμό εκ μέρους του θα απευθύνει ο Διευθυντής της Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Ευστάθιος Μιχαήλ τον οποίο και ευχαριστούμε.

Στη σημερινή Ημερίδα θα δοθούν απαντήσεις σε ένα σύνολο από ερωτήματα που αφορούν την Εκπαίδευση Ενηλίκων. Οπως για παράδειγμα ποιες είναι οι σύγχρονες τάσεις που αφορούν την Εκπαίδευση Ενηλίκων; Ή αν θέλετε ποιες είναι οι βασικές προ·υ·ποθέσεις για την αποτελεσματική Εκπαίδευση των Ενηλίκων; Τα προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων είναι όλα όντως προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων; Αν όχι που μπορεί να οφείλεται αυτό;
Ο Σύνδεσμος όπως γνωρίζεται είναι φορέας που ασχολείται με θέματα που αφορούν τη δια βίου Εκπαίδευση και κατα επέκταση έχει λόγο και για θέματα που αφορούν την Εκπαίδευση Ενηλίκων όπως άλλωστε αυτό το δικαίωμα το έχει και κάθε ενήλικας εκπαιδευόμενος. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τη σημερινή Ημερίδα θα συμβάλουμε ώστε τα προβλήματα που υπάρχουν όσον αφορά την εκπαίδευση Ενηλίκων να βρούν λύσεις και τα προγράμματα Εκπαίδευσης Ενηλίκων να βελτιωθούν ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των εκπαιδευόμενων. Η βελτίωση άλλωστε αποτελεί το ζητούμενο.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εκπροσώπους των ενηλίκων εκπαιδευόμενων που αποδέχθησαν τη πρόσκληση μας και βρίσκονται μαζί μας για να εκφράσουν τις απόψεις τους και τα προβλήματα που αντιμετώπιζουν στην Εκπαίδευση τους, των οποίων την παρουσία τους ο Σύνδεσμος την θεωρούσε εκ των προτέρων απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου