Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ο Χαιρετισμός για την έναρξη της λειτουργίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου, 20/09/2006


OI ΦIΛOI TOY EΛΛHNIKOY ANOIKTOY ΠANEΠIΣTHMIOY
KAI TOY ANOIKTOY ΠANEΠIΣTHMIOY KYΠPOY
Kαλυψούς 15, Διαμ. 202, Aκρόπολη, Λευκωσία 2014, Tηλ. 99053060 , 22332686
http://www.geocities.com/filoieapapk e-mail: stratgkcy@cytanet.com.cy

Λευκωσία , 20/9/2006

Χαιρετισμός για την έναρξη της λειτουργίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου» χαιρετίζει την έναρξη της λειτουργίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η ανάπτυξη του Ανοικτού Πανεπιστημίου αποτελεί αδήριτη ανάγκη για πολλούς λόγους όπως κοινωνικούς, επιστημονικούς, οικονομικούς, εθνικούς. Ακόμη το Ανοικτό Πανεπιστήμιο με της εξ αποστέσεως σπουδές του θα συμβάλει στον μετασχηματισμό του Εκπαιδευτικού μας Συστήματος. Tο Mεταπτυχιακό Πρόγραμμα Eξειδίκευσης «Σπουδές στην Eκπαίδευση» που προσφέρει το Aνοικτό Πανεπιστήμιο με την έναρξη της λειτουργίας του, υπόσχεται πολλά προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν έχει συντηρητικό προσανατολισμό, είναι ένα δυναμικό Πρόγραμμα. Με τις μαζικές σπουδές των εκπαιδευτικών σε αυτό , οι εκπαιδευτικοί θα αποκτήσουν νέες αντιλήψεις και στο μυαλό τους θα γενηθούν ιδέες τις οποίες θα εκφράσουν και θα αγωνισθούν για να γίνουν πραγματικότητα. Ακόμη το δεύτερο Mεταπτυχιακό Πρόγραμμα Eξειδίκευσης «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» που προσφέρει το Aνοικτό Πανεπιστήμιο θα εφοδιάσει με γνώσεις και δεξιότητες τους φοιτητές του για να διοικήσουν αποτελεσματικά Μονάδες και Κέντρα Υγείας του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο από τη Φιλοσοφία του είναι θεσμός επαναστατικός.Είναι εκείνο το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που κάνει πράξη σε πανεπιστημιακό επίπεδο τα ιδεώδη της Ανοικτής Εκπαίδευσης που σύμφωνα με τα οποία η μόρφωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ανθρώπων και θα πρέπει να μπορούν να την απολαμβάνουν σε ολόκληρη τη διάρκεια της ζωής τους όποτε τη ζητήσουν. Γι’ αυτό και η Πολιτεία για να κάνει πράξη το πιο πάνω πανανθρώπινο δικαίωμα έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών της σε αυτό. Από την άλλη το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, για να δώσει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να κάνουν σπουδές σε αυτό, δίνει το δικαίωμα στους φοιτητές του να καθορίζουν οι ίδιοι τον τόπο, τον χρόνο και τον ρυθμό της μελέτης τους. Επίσης δίνει το δικαίωμα στους φοιτητές του να διαμορφώνουν οι ίδιοι τη μορφωτική τους φυσιογνωμία τόσο από πλευράς επιπέδου σπουδών όσο και απο πλευράς γνωστικού αντικειμένου.
Ο Σύνδεσμος μας πιστός στους σκοπούς του που είναι άρρηκτα δεμένοι με τα ιδεώδη της Ανοικτής Εκπαίδευσης, θα είναι παντοτινός συμπαραστάτης του Ανοικτού Πανεπιστημίου και με τις προτάσεις του θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ώστε αυτό να μπορέσει να προσφέρει μεγάλο πλήθος γνωστικών αντικειμένων.

Eκ μέρους του ΔΣ
H Γραμματέας O Πρόεδρος



Kάτια Aσιήκαλη Δρ Γεώργιος Στρατουράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου